Πενθήμερη εκδρομή της Γ’ Τάξης στη Θεσσαλονίκη

Πενθήμερη εκδρομή της Γ’ Τάξης στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο της πενθήμερης εκδρομής της Γ’ Λυκείου του σχολείου μας που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7 – 11 Δεκεμβρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη, οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν μαζί με τους/τις συνοδούς εκπαιδευτικούς επισκέφθηκαν σημεία ιστορικού, περιβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. 

Το πρώτο βράδυ έγινε σύντομη βόλτα στην πλατεία Αριστοτέλους και στη στολισμένη Θεσσαλονίκη.

Πλατεία Αριστοτέλους

Την επόμενη μέρα έγινε επίσκεψη και ξενάγηση στο Οχυρό Ρούπελ, μια εμπειρία άκρως ενδιαφέρουσα και επιμορφωτική κατά γενική ομολογία. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε περιήγηση σε χώρο εκτροφής βουβαλιών και στον περιβάλλοντα χώρο της λίμνης Κερκίνης, συνοδευόμενη από παρουσίαση της ιστορίας, της πανίδας και της χλωρίδας της λίμνης. 

Οχυρό Ρούπελ
Λίμνη Κερκίνη – Βουβάλια
Λίμνη Κερκίνη
Κατακόμβες Αγίου Δημητρίου

Την τρίτη μέρα, με τη βοήθεια ξεναγού, πραγματοποιήθηκε περιήγηση στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο ναό του Αγ. Δημητρίου και τις κατακόμβες του, επίσκεψη στην Άνω Πόλη και τα κάστρα της με τη μαγευτική θέα του Θερμαϊκού Κόλπου, καθώς και σε σημεία ενδιαφέροντος του κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπως ο Λευκός Πύργος, η Καμάρα, η Ροτόντα, κλπ.

Άνω Πόλη – Κάστρα
Άνω Πόλη – Κάστρα
Θεσσαλονίκη – Θερμαϊκός Κόλπος

Την τέταρτη μέρα, η ομάδα επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας με τα εξαιρετικά ευρήματα του τάφου του Φιλίππου, και την περιοχή των καταρρακτών στην Έδεσσα με την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά.

Αρχαιολογικός χώρος Βεργίνας
Αρχαιολογικός χώρος Βεργίνας
Αρχαιολογικός χώρος Βεργίνας
Έδεσσα – Καταρράκτες

Η τελευταία μέρα ήταν ημέρα ανασύνταξης και αναχώρησης με έντονο το αίσθημα της κούρασης, αλλά και με συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης για τις όμορφες εμπειρίες που όλοι οι συμμετέχοντες βίωσαν. Και σε άλλα όμορφα ταξίδια!