Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης

  Πρόκειται για Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που εντάχθηκε στη Θεματολογία: “Καλλιέργεια Φιλαναγνωσίας” και αφορούσε 8 μαθήτριες του σχολείου μας (Α’ και Β’ Τάξης Λυκείου) που συντόνισε η φιλόλογος κ. Μπούρδαλα Φωτεινή σε συνεργασία και μετά από πρόταση της φιλολόγου του 13ου Λυκείου Αθηνών κ. Τσούρτη Μαρίζας (σχετική πρόταση κατατέθηκε και εγκρίθηκε από τη Δ/νση Β/θμιας Εκ/σης Α’ Αθήνας).

  Το Πρόγραμμα αναπτύχθηκε σε 6 διαδικτυακές συναντήσεις το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαΐου 2023, εκτός σχολικού ωραρίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών /τριων σχετικά με το βιβλίο και την προαγωγή της φιλαναγνωσίας.

  Στο  πλαίσιο των δράσεων της Εφηβικής Λέσχης Ανάγνωσης, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, 12.00-13.30 τα μέλη των δύο λυκείων επισκεφθήκαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Δάφνης – Υμηττού.

  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι υπεύθυνες του χώρου μας ενημέρωσαν για τη λειτουργία της, για το τι είδους βιβλία περιέχει και σε ποιο κοινό απευθύνεται, καθώς και για τις προϋποθέσεις δανεισμού ενός βιβλίου. Γενικότερα η συζήτησή μας στράφηκε γύρω από την αξία του βιβλίου και τη σημασία της φιλαναγνωσίας με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου”.

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 η ομάδα της Λέσχης Ανάγνωσης, σε συνεργασία με το 13ο Λύκειο Αθηνών, ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της τρέχουσας χρονιάς, με επίσκεψη-ξενάγηση στη Βιβλιοθήκη της Βουλής (πρώην Καπνεργοστάσιο) επί της οδού Λένορμαν, μετά από πρόσκληση του κ. Καζάκου υπεύθυνου προγραμμάτων της Βιβλιοθήκης σε συνεργασία με σχολεία Β/Θμιας Εκπ/σης. Πραγματοποιήθηκε ελεύθερη διαλογική συζήτηση με τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης και των δύο σχολείων αναφορικά με την αξία των βιβλίων και τη σχέση τους με τη ζωή των εφήβων, διαβάστηκαν αποσπάσματα βιβλίου, και ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της Βιβλιοθήκης.  

Ομάδα Λέσχης Ανάγνωσης: Κουσαρίδα Σταυρούλα, Νασοπούλου Δήμητρα (μαθήτριες της Α’ Τάξης Λυκείου), Καραϊσά Μαρίζα, Μάτα Έβελιν, Μπελούλι Γκλόρια, Πατσατζή Βασιλική, Φάτζρ Χάντλα, Χρήστου Ζωή (μαθήτριες της Β’ Τάξης Λυκείου).

Χρόνος Συναντήσεων: ένα Σάββατο το μήνα διαδικτυακά.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Δάφνης – Υμηττού
Η ομάδα των δύο σχολείων στη Βιβλιοθήκη της Βουλής (πρώην Καπνεργοστάσιο)